Urmareste in fiecare zi online filme bune subtitrate !

Sala de lupte 1999 Online subtitrat

0
( High Quality )
Advertising
Loading...Filmul Fight Club – Sala de lupte al lui David Fincher o combinatie sociala satirica si sociopatie.
In primul rand, acesta ofera un diagnostic mordant a modului in care o societate a adus in pragul anxietatii oameni de o anumita varsta.

Apoi ofera acest leac traznit. Bărbatii ar trebui sa se ea mana de mana, fara manusi si sa-si descatuseze furia pe care au achizitionato dea lungul propriei vieti impotriva parintilor. In acest proces, ei se vor boteza in raul propriului sange, sudoare si testosteron. Astfel, baietii albi furiosi unificati se vor renaste ca oameni, iar a lor fraternitate subterana vor submina si apoi vor distruge o cultura si o societate care ii respinge.
Rezultatul suprarealist este o poveste de cadere fizica, psihica si sociala.
De fapt, Fight Club este relatat de Edward Norton intr-un spectacol care arde ca lesia pe carne. Este o performanta la care va rog sa acordati o mare atentie, si pe merit va spun acest lucru.
Filmul , incarcat cu un scor electrizant si deschizandu-se momente ajunse cu cateva clipe inainte de Judecata de Apoi. Naratorul nostru nu este capabil sa vorbeasca pentru ca un pistol este impins pe gat. Cel care detine arma este naratorului prieten, dusman si alter ego Tyler Durden (Brad Pitt), om natural, practicand tot ceea ce predica. Tyler: Nu e nimic ca amenintarea mortii, care sa-ti dea impulsul pentru provocarea vietii ”
Vom afla mai multe despre viata lipsita de sens a naratorului, participand in mod obisnuit la inruniri ale unor grupuri de sprijin pentru cei care traiesc cu diferite forme de cancer. Cand oamenii cred că esti pe moarte, ei intr-adevir asculti, Povestitorul aude el insusi spunand aceleasi lucruri de la o dependenta de droguri, Marla Singer (Helena Bonham Carter, care arata ca o papusa de carpa Kabuki).
Povestitorul, care sufera de insomnie cronica, simte o repulsie fata de Marla, cu pielea ei degresata ca laptele si al ei par negru de lemn dulce, asa cum el este atras de Tyler, a carui carisma atrage pe toata lumea. Intalnirea cu Tyler si cu organizarea unor cluburi de lupta, in care oamenii canalizeaza furia lor pe termen lung suprimate la tot ceea ce face ca povestitorul sa se simt treaz si implicat.
Ceea ce rezulta, momente echilaterale de triunghiuri, cu Marla facand dragoste cu povestitorul, care e indragostit de Tyler, care e indragostit de Marla. Dar, cu exceptia unei secvente care ii implica pe Marla si Tyler în flagrant, sexualitatea, hetero- si homo-, este pur latenta. Iar violentele, in toata splendoarea flagrante.
Se va vedea in timp ca violenta in Fight Club este alegorica, si, prin urmare, nu tocmai gratuita, filmul este foarte, foarte grafic, in masura in care are ceva de a ofensa, Fight Club nu este un film pentru toată lumea.
Trei factori ne arata o amestecatura apocaliptica. Fincher apropiinduse la maximum de arta cinematica. In primul rand este performanta lui Norton, ca si meschin cu momente socante. In al doilea rand este povestea lui Palahniuk, care danseaza pe marginea unui aparat de ras intre viata si moarte, expresie si represiune, ecstasy si agonie. In al treilea rand este dedicarea lui Fincher pentru a face un film care arata imaginile combinate cu sunetul care ilustreaza puternic dementa atat la interior cat si la exterior.
Cu toate ca se incheie subminand societatea, Fight Club este un knock-out.
FIGHT CLUB Produs de Art Linson, Cean Chaffin si Ross Grayson Bell; in regia lui David Fincher;
Scenariul scris de Jim Uhls, bazat pe romanul lui Chuck Palahniuk; distribuit de 20th Century Fox.
Durata Filmului: 2 ore, 19 minute.
Tyler Durden – Brad Pitt
Narator – Edward Norton
Marla Singer – Helena Bonham Carter
Robert Paulsen -Meat Loaf Aday


Comments WOULD YOU LIKE TO COMMENT ?